Forumul AA

Versiunea completă: CINE SUNTEM NOI - ”ALCOOLICII ANONIMI”
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Cine suntem noi - "Alcoolicii Anonimi"?
Noi toți am venit la Alcoolicii Anonimi, când ne-am dat seama că în lupta noastră cu pofta de alcool, nu-i putem face față.
Pentru mulți dintre noi a fost greu să recunoască acest fapt simplu, și singura înțelegere a faptului că alcoolismul este o boală gravă, cronică, ne-a ajutat să rupem cercul vicios permanent și să aruncăm băutura, "o dată pentru totdeauna."
Am devenit alcoolici nu pentru că suntem săraci, nu pentru că nu avem voință, nu pentru că nu am ascultat părinții, ci pentru că în corpul nostru alcoolul este perceput altfel. Există oameni care sub influența alcoolului devin răi - dar nu e vina lor. Trebuie să acceptăm consumul de alcool - dar nu e vina noastră că nouă ne face rău, că suntem bolnavi. Ne-am născut așa și trebuie să admitem.
Toată lumea a fost în încercarea de a găsi o cale mai ușoară. Promiteam de multe ori că nu o să mai bem, apelam la pastile sau o procedură care să ne scape definitiv din dependența de alcool. Din păcate, astfel de pastile nu există. Acest lucru este demonstrat de experiența și statisticile noastre.
Renunțarea la băut, folosind tehnici bazate pe frică (de codificare, Introducere, torpilare, jurăminte, etc.), dă rezultate doar temporare. La urma urmei, nimeni nu poate trăi cu frică pentru totdeauna. Frica slăbește treptat și în cele din urmă oferă o modalitate de apariții a altor emoții.
Alcoolul poate aștepta, și așteaptă să recupereze timpul pierdut. Recidivele după perioade lungi de abstinenta (sub frică, jurăminte sau orice alte metode) vor fi mult mai grave, mult mai rele decât toate perioadele de băut. Băutul se va înrăutăți și vor fi crize care nu au avut loc înainte de adoptarea unor astfel de măsuri.
Noi nu suntem împotriva metodelor medicale de luptă cu alcoolismul. Ne putem ajuta reciproc să nu ne mai întoarcem în abisul utilizării lui. În AA nu avem profesori, experți sau consilieri, toți suntem profesori, toți suntem elevi, reușim împreună prin socializare cu alți alcoolici să facem față cu succes acestei boli teribile.
Nu mai bem! Oprim băutul - acest lucru nu este o acțiune de o singură dată. A opri băutul este o acțiune zilnică de muncă pe tot parcursul vieții. Numai prin recunoașterea acestui fapt lipsit de bucurie, avem rezultate. Vechi membrii ai comunității noastre AA duc un stil de viață sobru de mai mult de 20 de ani. Țara s-a prăbușit, s-au înlocuit președinții și valută, a apărut Internetul a crescut producția de băuturi alcoolice, s-au schimbat etichetele de pe sticlele de vodcă, dar ei s-au ajutat reciproc trecând prin toate rămânând în același timp treji.
În AA sunt oameni de diferite vârste, de diferite profesii și poziții sociale sau materiale, bărbați și femei. Unii dintre noi au trebuit să ajungă în partea de jos a vieții, atunci când au refuzat ajutorul unor medici, prieteni și familie. Alții au făcut față alcoolului înainte de pierderea familiei, muncii și a locuinței, acum, la reuniuni, ei sunt dispuși să își împărtășească experiențele cu oamenii care încă suferă de dependența alcoolică.
Prejudecățile au dispărut, ei vorbesc prin ce au trecut, și cum se ocupă de alcoolismul lor. Boala nu este o rușine. - O rușine este să nu fie tratată
Medicamentele pentru tratarea alcoolismului sunt cu siguranța un instrumente foarte puternic pentru a face față dar, din păcate efectele secundare și necazurile care decurg din administrarea unor astfel de medicamente sunt adesea mult mai rele decât cauzele alcoolismului. Din păcate, nu există școli sau centre de formare unde să fie predate lecții de a trăi în sobrietate. Nu există cursuri care vă vor spune cum să trăiești o concediere, sau părăsirea de către persoana iubită, sau fără ochelari. Psihologul poate spune ce a fost învățat să spună și ce a citit despre acest lucru în cărți dar, numai la noi veți întâlni oameni care au trăit ei înșiși necazurile alcoolismului și sunt dispuși să împărtășească experiența lor cu alții care au nevoie de ajutor.
Desigur, există instituții medicale implicate în tratamentul alcoolismului. Ele ajuta alcoolicul să facă față efectelor utilizării prelungite a alcoolului, ele(spitalele) fac detoxificarea organismului, și chiar dau pacientului anumite cunoștințe și abilități pentru o viață sobră. Dar, la sfârșitul tratamentului, persoana este lăsată singură cu boala sa, și pentru alcoolic nu este nimic mai periculos decât singurătatea.
Comunitatea AA nu oferă medicamente, comunitatea AA colaborează cu cu medicina. Dovada în acest sens este o colaborare de succes a Alcoolicilor Anonimi din Romania.
Participarea în comunitatea AA este strict voluntară și gratuită, noii veniți pot vorbi sau nu, nu se cer informații personale și dacă vă decideți să nu mai participați sunteți liber să o faceți.
Principalul proces de recuperare se produce la întâlnirile grupurilor AA. Singura condiție pentru a participa la o reuniune a Alcoolicilor Anonimi este dorința de a înceta băutul. Reuniunea de obicei, durează o oră, o oră și jumătate. La începutul reuniunii se citește principiile și regulile comunității - Preambulul, și subiectul de discuție ales după dorințele exprimate de grup. Se respectă două reguli: Nu se întrerupe vorbitorul și dacă există un membru beat prezența lui nu este interzisă dar, este rugat să nu vorbească, dacă nu o face este rugat insistent să plece și să revină la următoarea întâlnire.
Foarte important pentru noi, membrii AA, este principiul - "ajută pe alții, ca să te ajuți pe tine” – transmite mesajul AA este responsabilitatea noastră. Dacă noi am fost ajutați, atunci și noi trebuie să ajutăm pe alții, ajutând pe alții ne păstrăm propria noastră abstinență. Dacă mă gândesc doar la mine mă voi găsi în curând într-un bar ieftin. Nu trebuie să tragem(trageți) concluzii bazate pe opiniile și ideile altor oameni care nu au trecut prin ceea ce am trecut noi, noi venim din iadul dependenței, ei își dau cu părerea, chiar dacă sunt specialiști. Petreceți 2 ore din timp pentru a participa la o reuniune ca să vă puteți forma o opinie personală despre noi. O vizită la un grup AA nu este ceva cu caracter obligatoriu, dacă o să vă placă și credeți că vă este necesar atunci participați cu încredere. Programul AA funcționează pentru cine dorește să îl aplice în toate momentele vieții.
"Nu contează cât de mult bei,
este important ce ai făcut astăzi, să nu bei!"
Ne puteți găsi la telef. 0731114440 sau 0770225522, Email: speraasv@yaho.com, Web: www. alcooliciianonimi.ro
C.
Suceava 22.01.2016
Adresă(URL) de referință